Constructorul american de automobile Ford, care isi restructureaza activitatile din America de Nord, a anuntat ca intentioneaza sa vanda marca britanica de masini de sport Aston Martin, pentru a-si accelera procesul de redresare. "Consideram, din punct de vedere strategic, ca Aston Martin poate fi o modalitate pertinenta de crestere de capital si de a genera valoare pentru Ford", a declarat directorul general al grupului, Bill Ford.

Al doilea constructor american de automobile cauta posibilitatile optime de strategie pentru valorificarea marcii Aston Martin, intentionand sa o vanda integral sau pe componente. "Aston Martin are o larga retea de distributie pentru produse diferite, astfel incat este foarte logic ca aceasta marca poate fi valorificata pe componente", a explicat Bill Ford.

Compania Ford a prezentat, in luna ianuarie, un plan de restructurare care prevede inchiderea mai multor uzine si reducerea a 30 de mii de locuri de munca, pana in anul 2012. Grupul trebuie sa prezinte, pana in luna septembrie, masurile destinate sa accelereze redresarea, au declarat reprezentantii Ford, cu o luna in urma.

Compania Ford a declarat ca are o pierdere neta de 1,45 de miliarde de dolari, in primul semestru, dupa ce, in 2005, in aceeasi perioada, avusese un profit de 2,1 miliarde de dolari.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.