Cifra de afaceri Germanos Romania a crescut cu aproape 30% si a ajuns la 54,9 milioane de euro, insa profitul brut a scazut cu 3,2 milioane de euro, compania inregistrand o piedere de 900.000 de euro pentru primul semestru al 2006, conform datelor citate de NewsIn. Cifra de afaceri a Germanos Romania a crescut cu 40,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa compania a inregistrat pierderi de 900.000 de euro, fata de un profit brut de 2,3 de milioane de euro, cat a avut in ianuarie-iunie 2005, conform raportarii semestriale remise de companie Bursei de la Atena.

Ponderea subsidiarei romane in vanzarile grupului a fost de 10.1%, cu un punct procentual mai mult decat anul trecut. Romania ramane pe locul al treilea ca cifra de afaceri din totalul vanzarilor grupului Germanos, devansata doar de Grecia si Polonia.

Vanzarile grupului elen au fost de aproximativ 540 milioane de euro in primul semestru din 2006, in crestere cu peste 25% fata de semestrul I din 2005. Profitul net al grupului Germanos crescut de cinci ori si a ajuns la 143 milioane de euro.

Profitul brut raportat de grupul Germanos a fost de 159,7 de milioane de euro, in mare parte datorita vanzarii unor pachete de actiuni detinute la Hellenic Duty Free Shops si la operatorul mobil Silkway din Uzbekistan.

Cosmote a anuntat in luna mai ca va prelua 42% din actiunile Germanos, platind un pret de 19 euro per actiune fondatorului si actionarului principal de la Germanos, Panos Germanos. Valoarea tranzactiei se ridica astfel la 1,58 miliarde euro, Cosmote devenind cel mai important actionar al grupului elen Germanos.

Germanos opereaza o retea de 950 de magazine, din care aproximativ doua treimi sunt amplasate in afara Greciei si in 2005 au contribuit cu aproximativ 30% din cifra de afaceri de un miliard de euro a grupului Germanos. In Romania, Germanos are aproximativ 101 magazine, iar in Bulgaria si Macedonia alte 100 de magazine.

Cosmote Romania a incheiat prima jumatate a acestui an cu o pierdere neta de 44,9 milioane euro, ce reflecta investitiile semnificative realizate pentru dezvoltarea activitatilor comerciale. In primii 3 ani de operare in Romania, investitiile realizate se vor ridica la 450 de milioane de euro si vizeaza in principal extinderea retelei de acoperire, dezvoltarea canalelor de distributie si lansarea produselor accesibile. Numarul clientilor companiei a ajuns, la finele lunii iunie, la 531.619 de clienti, reprezentand o cota de piata de aproximativ patru la suta, Cosmote devenind astfel al treilea jucator din piata telefoniei mobile.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.