Concurenta intre banci pentru atragerea clientilor persoane fizice se intensifica pe piata creditelor auto. Astfel, perioada maxima de acordare a sarit pana la zece ani, nivelul imprumuturilor - pana la 75.000 de euro, iar varsta solicitantului la finele perioadei de creditare, pana la 70 de ani. si dobanzile au scazut, urmand evolutia celor practicate in general pe piata. Dobanzile efective au ramas insa la un nivel destul de ridicat, de minimum 12%, pentru creditele in euro.

Imprumuturile pe 7-10 ani pentru cumpararea unei masini au avantajul ca sunt mai usor de suportat in timp de catre titulari, cu toate ca pe totalul perioadei costul este mai mare. Astfel, pentru un credit de 28.800 RON (pretul de achizitie al unui Logan cu echipare medie), pentru o perioada de sapte ani, veti plati o dobanda de 11,5% pe an, ritmul de rambursare fiind de 500 RON/luna. in acest caz, dobanda efectiva (DAE) practicata de Banca Transilvania este de 13,44%. Pentru imprumuturile pe cinci ani, anuitatea (rata plus dobanda) ajunge la 633.39 RON, iar dobanda anuala efectiva se apropie de 14% pe an. Pentru imprumuturile pe trei ani, trebuie sa platiti lunar suma de 949 RON, DAE fiind de 14,92% pe an.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.