Cumparaturile pe internet nu mai sunt de mult o noutate in tara noastra. Romanii care castiga peste medie si care petrec mult timp la birou sau sunt, pur si simplu, comozi, aleg varianta shoppingului on-line. Dupa perioada sarbatorilor, lunile de vara sunt cele mai profitabile pentru majoritatea magazinelor virtuale din Romania, unele dintre ele raportand cresteri semnificative ale vanzarilor.

La mare cautare in perioada vacantelor raman aparatele foto digitale. Radu Apostolescu, directorul executiv al eMag.ro, magazin de profil IT, spune ca, pe acest segment, lunile de vara sunt cu adevarat "fierbinti": "Ca vanzari pe foto-video digital, anul acesta noi am reusit dublarea vanzarilor fata de vara trecuta".Portretul-robot al aparatului foto ideal in aceasta vara, apreciaza Apostolescu, este: senzor de 5-6 Mp, zoom optic 3-4x, marca de traditie (Canon, Sony). Ca si in comertul traditional, promotiile sunt cheia cresterii vanzarilor. "Promotiile au fost numeroase inca dinaintea inceperii sezonului de vara si au dus la vanzari de peste o mie de unitati lunar in aceasta perioada", ne-a declarat Apostolescu.

Promotii pentru inceperea scolii

Exista si companii care coboara preturile, mai ales catre sfarsitul verii. Cunoscuta in foarte multe tari drept perioada "back to school", campaniile din aceasta perioada se adreseaza elevilor si studentilor, dar si institutiilor si asa-numitei zone "corporate". PCFun.ro, magazin on-line in domeniul produselor IT, electronice si telefoane, a lansat, saptamana trecuta, o astfel de campanie, cu reduceri de pret de pana la 30%. "La mare cautare sunt notebook-urile, care au avut anul acesta o crestere semnificativa, dupa o dublare a numarului de unitati vandute in 2005. Pretul pe notebook porneste de la 1.700 RON (cu TVA), cu 50-60% mai mic fata de perioada similara a anului trecut", spune Magda Stoica, director de vanzari PCFun.ro.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.