Piata imobiliara din Paris este una foarte scumpa. Preturile apartamentelor si ale proprietatilor imobiliare sint printre cele mai mari din Europa

Parisul este orasul care ofera o gama larga de posibilitati de petrecere a timpului liber. Micile buticuri sic, marile magazine de haine, cunoscutele galerii de arta, spatiile moderne de petrecere a timpului liber, restaurante superbe cu specific frantuzesc, brinzeturile, vinurile, pietele in stil vechi, strazile elegante, parcurile pline de verdeata, precum si riul Sena sint doar citeva dintre atractiile sale. Nu mai vorbim de monumentele istorice.

Case scumpe

Preturile apartamentelor si ale locuintelor din Paris sint mai mari decit cele din marile orase europene si pot parea exagerate pentru unii cumparatori. Numeroasele atractii ale Parisului, care se gasesc in toate zonele acestuia, sau luxul specific frantuzesc, precum si o exagerare a pietei locuintelor sint doar citeva dintre cauzele acestor preturi mari.

Apartamentele noi se caracterizeaza printr-un pret mai mic decit cele situate in cladirile vechi cu o arhitectura deosebita. Astfel, un apartament de doua camere, cu o suprafata de 54 mp, situat intr-un imobil nou, se poate gasi cu aproximativ 190.000 de euro. Pentru zone centrale, pretul unui astfel de apartament creste considerabil. Cel mai mic pret la apartamente se gaseste spre periferie, acolo unde noile proiecte imobiliare scot la vinzare garsoniere si apartamente de doua si trei camere, cu preturi cuprinse intre 83.000 si 172.000 de euro.

Pentru apartamentele situate in imobile vechi cu stiluri arhitecturale deosebite, preturile sint mai mari. Astfel, un apartament cu doua camere situat intr-un asemenea imobil costa aproximativ 243.000 de euro, pe cind un apartament cu trei camere situat intr-un imobil similar, cu o suprafata de 68 mp, costa aproximativ 310.000 euro.

Pentru o garsoniera care ofera o priveliste superba, aproape de centrul Parisului, situata intr-un imobil vechi, doritorii trebuie sa plateasca aproximativ 212.000 de euro. Pentru aceeasi garsoniera, de 32 mp, situata intr-o zona mai indepartata si care nu ofera o asemenea priveliste, pretul este de 137.000 de euro. Cu putin noroc, unii doritori pot gasi si garsoniere mai ieftine, sub pretul de 80.000 de euro, insa acestea, de obicei, nici nu apuca sa iasa pe piata si sint vindute.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.