Bursa de Valori va suspenda pe 16 februarie tranzactiile cu actiuni emise de societatile cotate la categoria a doua a bursei, pentru a opera transferul acestora pe sistemul ARENA. In prezent, la aceasta categorie sunt tranzactionate 44 de societati, printre care Rompetrol Rafinare, SSIF Broker, Banca Carpatica, Impact Bucuresti, Compa Sibiu, Amonil Slobozia.

In alta ordine de idei, evenimentele de pe piata bursiera au starnit reactii dure din partea sindicalistilor de la BNS. "Avem suspiciuni ca evenimentele petrecute nu au fost deloc intamplatoare si ca ministrul finantelor publice a facut declaratiile constient de efectele pe care acestea le vor avea asupra tranzactiilor", a afirmat conducerea BNS. Mai mult, liderii BNS au solicitat CNVM "sa declanseze o ancheta asupra tranzactiilor si sa faca publica lista actorilor care au jucat pe bursa in data de 9 februarie si au obtinut castiguri." La data precizata, in urma declaratiilor incomplete ale ministrului finantelor pe tema impozitarii castigurilor obtinute pe Bursa, investitorii s-au grabit sa vanda, iar din acest motiv valorile actiunilor tranzactionate au scazut.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.