Milton Keynes va fi primul oras britanic care va implementa reteaua WiMax, devenind astfel una dintre localitatile cele mai avansate tehnologic din Regat, informeaza BBCNews.

Compania de telecomunicatii Pipex a anuntat ca va realiza o retea wireless de acces de mare viteza la Internet, prin tehnologia WiMax, Reprezentantii Pipex si-au propus sa extinda reteaua WiMax in alte opt orase din Marea Britanie pana la finele anului 2008.

Tehnologia WiMax ( Worldwide Interoperability for Microwave Access -interoperabilitate universala pentru acces prin microunde) permite accesul cu viteze mari la Internet, fara fir. Aceasta presupune instalarea unor antene care sa permita transmisia vocii si a datelor mai eficient si mai ieftin decat alte tehnologii wireless.

Compania Sprint Nextel a anuntat de curand ca va investi in urmatorii doi ani pana la 3 miliarde de dolari in constructia unei retele de date wireless de mare viteza, bazate pe tehnologia WiMax dezvoltata de Intel.

Prin WiMAX, semnalul radio se transmite pe distante mai mari decat in cazul tehnologiei Wi-Fi utilizate in prezent in hoteluri, restaurante, aeroporturi pentrua avea acces la Internet.

Tehnologia WiMAX le permite utilizatorilor aflati pe o raza de maximum 20 de kilometri in jurul statiei de baza sa beneficieze de conexiuni radio stabile de cel mult 10 Mbps, anunta BBC.

Potrivit unor studii de specialitate, piata echipamentelor WiMax este cifrata la 1,7 milarde de dolari.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.