Analistii de pe Wall Street semnalau, anul trecut, conturarea unui fenomen de migrare a utilizatorilor Windows catre Apple si apreciau ca tendinta se va mentine si in 2006, estimand, la vremea respectiva, ca numarul total de utilizatori Windows care vor cumpara Mac ar putea depasi 1,3 milioane. Pe piata romaneasca, tendinta mondiala nu pare sa se fi facut, inca, resimtita. "in Romania, aceasta tendinta aproape ca nu se simte, pentru ca Apple nu este prezent, inca, la modul foarte consistent", este de parere Gabriel Mardarasevici, general manager Ness Romania. Astfel, potrivit datelor furnizate de Laurentiu Popescu, general manager al IDC Romania, piata totala s-a ridicat, anul trecut, in Romania, la 607.000 de PC-uri vandute, dintre care Apple a avut 610 calculatoare.

Mac - pentru cei care folosesc grafica

Daca cei care au acasa un PC au instalat Windows-ul, sistemul de operare al Apple nu este atat de accesibil si nu se poate instala pe orice fel de computer, ci, cu precadere, pe Apple. Totodata, spune Mardarasevici, aceste sisteme de operare necesita si o instruire tehnica destul de dificila. si, nu in ultimul rand, sistemul Mac face regula jocului in numai cateva domenii, fapt ce-i confera caracterul unei "afaceri" de nisa. "Sistemele Apple sunt utilizate de catre cei care folosesc grafica foarte mult. Agentiile de publicitate, editurile, tipografiile aleg Mac. Apoi, in ultimul timp, este folosit si in realizarea filmelor de animatie", spune directorul Ness Romania.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.