Sistemul bancar din Romania se dezvolta intr-un ritm de invidiat, astfel incat, la nivelul tarii, se deschide cel putin cate o unitate teritoriala pe zi. Dezvoltarea retelei de unitati este sustinuta de profiturile ridicate ale activitatii bancilor in Romania, dar si de termenul redus, de circa un an, de recuperare a investitiei, care pleaca de la 150.000 de euro per unitate. in acelasi timp, numarul celor care lucreaza in sector a crescut in ultimul an cu 10%, depasind 200.000 de salariati, dar nu fara a se inregistra pobleme precum (ne)plata orelor suplimentare. Sindicatele din banci se asteapta la saturarea pietei in doi ani, cand sunt posibile astfel restructurari importante.

Bancile din Romania continua sa raporteze profituri in crestere si sa-si consolideze prezenta teritoriala la tot pasul. Directiile de dezvoltare se bazeaza pe potentialul de crestere in toate zonele, de la marile aglomerari urbane pana la orasele mici si chiar mediul rural, pornind de la gradul mic de intermediere financiara in Romania.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.