22 August 2006 , in Business
La Bursa de Valori Bucuresti s-a consemnat o valoare tranzactionata de 19,2 milioane RON, din care doar 0,905 milioane RON au reprezentat tranzactii pe titluri listate pe piata RASDAQ, insa tranzactionate pe platforma Arena a BVB, se arata in analiza SSIF Broker SA

Doi dintre cei trei indici ai pietei au inregistrat corectii usoare, cu un indice BET care a inchis la 7.746 pc., in scadere cu 0,12% fata de ziua vineri, si BET-C cu o scadere de 0,30% pe date zilnice, pana la nivelul de 4.565 pc. in schimb, indicele societatilor de investitii financiare a progresat si luni cu 0,72%, fiind a patra sedinta consecutiva de cresteri de aceasta maniera. Valoarea tranzactiilor s-a mentinut in continuare la un nivel destul de bun pentru actiunile din componenta BET-FI, care au cumulat 11,6 milioane lei. in topul lichiditatii s-a situat SIF5 (aproximativ 1,4 milioane actiuni tranzactionate, in valoare de 3,74 milioane lei), pretul de inchidere de 2,68 lei/actiune fiind sinonim unei aprecieri de 1,52%. Lichiditatea venita pe preturi in crestere a fost specifica si actiunilor SIF2, a caror pret de referinta a crescut cu 0,48%, pana la nivelul de 2,09, insa pretul maxim al zilei s-a situat la 2,11 lei/actiune. SIF4 a inchis ziua la 1,47 lei/actiune, SIF1 la 2,35 lei/actiune, iar SIF3 a consemnat un ultim pret de tranzactionare al zilei de 2,08 lei/actiune, mai mare cu 0,48% comparativ cu ziua de vineri.

Dupa deprecierea de aproximativ 4% survenita dupa anuntul rezultatelor la sase luni, actiunile SNP au cunoscut o zi de usoara revenire, de 0,92%, ultimul pret de cotare fiind de 0,55 lei, suma tranzactiilor fiind de peste 3,08 milioane lei. Titlurile TLV au fost constante de-a lungul zilei, tranzactiile realizandu-se doar la preturile de 1,06 si 1,07 lei/actiune. Banca Romana de Dezvoltare a avut o evolutie constanta la 17,3 lei/actiune, insa lichiditatea a fost destul de slaba in cazul acestui emitent, mai putin de 26.000 actiuni fiind tranzactionate luni. Actiunile Alro Slatina (ALR) au suferit o depreciere importanta, de 6,17%, pana la pretul de 3,8 lei/actiune. Totusi, aceste actiuni coteaza inca la un pret superior celui de acum o saptamana, de 3,5 lei. in sedinta de vineri s-a atins un maxim de pret al acestui emitent de 4,45 lei/actiune, dupa ce joi compania raportase afaceri si profituri la sase luni in cresteri spectaculoase.

In sectorul farmaceutic, titlurile Biofarm s-au depreciat cu 0,88%, pana la pretul de 0,565 lei, iar actiunile Antibiotice Iasi au avut un pret de inchidere al zilei de 1,35 lei/actiune, in scadere cu 0,74%.

Alte preturi de inchidere ale zilei au fost de 0,48 lei in cazul actiunilor Oltchim (OLT), cu o scadere de 0,21% in conditiile unei bune lichiditati, si 0,0815 lei/actiune in cazul RRC, care desi a ajuns la un maxim de 0,0833 lei nu a facut fata unui nou val de vanzari pe finalul sedintei.

Siviu TURC
Departamentul Tranzactionare SSIF BROKER SATe-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Bursa creste pe fondul evolutiei bune inregistrate de SIF-uri.


Ultima ora din Business pe 9AM