Apartamentele luxoase situate la ultimele etaje ale blocurilor-turn sunt ultimul trend in materie de achizitii imobiliare, si asta nu pentru ca suna bine pentru cumparatorul "cu fite" sa fie proprietarul unui penthouse. Panorama orasului poate fi admirata in voie dintr-o asemenea locuinta, mai linistita si mai spatioasa decat apartamentele de la etajele inferioare. Luxul de a fi altfel scoate insa bani buni din contul fericitului proprietar. Moda a venit de afara, intr-o tara in care a cumpara un apartament la ultimul etaj intr-un bloc comunist este o afacere proasta, atat pentru vanzator, cat si pentru cumparator. Infiltratiile prin terasa, dar si riscul seismic sunt doar cateva din "defectele" unor asemenea locuinte.

Cu o strategie de marketing bine pusa la punct, investitorii imobiliari din marile orase au inceput sa-si diversifice proiectele mai ales in ultimii doi ani, prin noile complexuri rezidentiale compuse din blocuri-turn.

Locuinte spatioase in Galati

Moda apartamentelor luxoase cu terase spatioase a ajuns si la Galati, in ansamblul rezidential tiglina II-III. "E un curent din Occident, iar noi ne-am adaptat, pentru ca piata merge inainte. Am avut asemenea cereri mai ales din partea unor clienti olandezi si italieni", ne-a declarat Corneliu Istrate, directorul general al companiei de constructii Vega 93. Preturile finale sunt mai mari comparativ cu apartamentele de la etajele inferioare, chiar daca metrul patrat construit costa la fel, in jur de 715 euro (inclusiv TVA). Istrate spune ca nu inaltimea este argumentul decisiv, ci finisajele, precum si suprafetele. Mai multi metri patrati per locuinta se obtin prin impartirea unui nivel intre doua apartamente in sistem duplex, in cazul etajelor 9 si 10, fata de patru apartamente/nivel, in cazul celorlalte etaje. Practic, cine locuieste intr-un penthouse poate sa-l personalizeze dupa propriul gust in materie de amenajari. in plus, are la dispozitie o terasa de 100 mp.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.