Business19 August 2006

Lectura de un minut

Contributiile la asigurari sociale vor fi reduse cu doua puncte procentuale incepand de anul viitor, diminuare luata in calcul in proiectul de buget pentru 2007, a anuntat ieri Sebastian Vladescu (foto), ministrul finantelor.

"Cotele pentru asigurari sociale vor fi reduse cu doua puncte procentuale, fata de 47,5% cat reprezinta acum. Suntem in discutii cu Ministerul Muncii pentru a vedea exact cat vom scadea la angajor si cat de la salariati", a explicat Vladescu. In plus, cotele cumulate pentru angajat si angajator au fost reduse cu doua puncte procentuale, la 47,5%, la inceputul acestui an.

In momentul de fata, cuantumul contributiilor sociale platite de angajatori este de 30,5% din fondul brut de salarii, din care 20,5% pentru asigurarile sociale de stat (pensii). Pe de alta parte, contributia la fondul de somaj este de 2,5%, pentru asigurari sociale de sanatate cota este de 7%, iar pentru fondul de accidente de munca angajatorii achita 0,5%. In schimb, diferenta, pana la 47,5%, este platita de angajati.

Angajatorii vor plati lunar, incepand cu 1 ianuarie 2007, o contributie reprezentand 0,25% din fondul total de salarii brute, de la aceeasi data urmand sa scada insa cu 0,25 puncte procentuale, cota datorata la bugetul asigurarilor pentru somaj.

Sursa: Curentul.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.