Contributiile la asigurari sociale vor fi reduse cu doua puncte procentuale incepand de anul viitor, diminuare luata in calcul in proiectul de buget pentru 2007, a anuntat ieri Sebastian Vladescu (foto), ministrul finantelor.

"Cotele pentru asigurari sociale vor fi reduse cu doua puncte procentuale, fata de 47,5% cat reprezinta acum. Suntem in discutii cu Ministerul Muncii pentru a vedea exact cat vom scadea la angajor si cat de la salariati", a explicat Vladescu. In plus, cotele cumulate pentru angajat si angajator au fost reduse cu doua puncte procentuale, la 47,5%, la inceputul acestui an.

In momentul de fata, cuantumul contributiilor sociale platite de angajatori este de 30,5% din fondul brut de salarii, din care 20,5% pentru asigurarile sociale de stat (pensii). Pe de alta parte, contributia la fondul de somaj este de 2,5%, pentru asigurari sociale de sanatate cota este de 7%, iar pentru fondul de accidente de munca angajatorii achita 0,5%. In schimb, diferenta, pana la 47,5%, este platita de angajati.

Angajatorii vor plati lunar, incepand cu 1 ianuarie 2007, o contributie reprezentand 0,25% din fondul total de salarii brute, de la aceeasi data urmand sa scada insa cu 0,25 puncte procentuale, cota datorata la bugetul asigurarilor pentru somaj.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.