Conducerea Fondului Proprietatea a elaborat un proiect de act normativ prin care solicita, printre altele, cresterea participatiilor pe care le detine la societatile unde este deja actionar, dar si participatii la societati noi, potrivit unor surse guvernamentale.

"Este elaborat un act normativ in care, intr-o anexa, sint trecute societati noi la care Fondul doreste sa preia actiuni, cum ar fi Plafar, IOR sau ElectricaServ, unde Fondul ar dori chiar 100%", au declarat sursele noastre.

Fondul solicita cresterea de la 12%, cit are in prezent, la 25% a cotei la capitalul celor opt societati de distributie Electrica, dublarea cotei la Petrom (de la 10% la 20%), cresterea de la 20% la 30% a participatiei la Hidroelectrica si Nuclearelectrica. "Potrivit actului pe care l-a remis ministerelor, Fondul mai cere si suplimentarea participatiilor la societati din subordinea Transporturilor, la aeroporturi sau la CFR Marfa. In general, solicitarile sint pentru companii profitabile", au spus sursele noastre.