Ministrul finantelor din Germania a elaborat un proiect de lege care prevede infiintarea trusturilor de investitii imobiliare, dupa ce a initiat discutii pe baza proiectului cu reprezentantii celor 16 landuri, noile reglementari urmand sa intre in vigoare la inceputul anului 2007. Aceste institutii de investitii sunt, practic, fonduri imobiliare listate la bursa, care pot desfasura activitati de investitii fara a fi impozitate, cu conditia ca majoritatea profitului sa fie distribuit sub forma de dividende impozabile. Aceste trusturi vor fi excluse de la plata impozitului platit de companii si nu vor achita nici taxele locale. In schimb, actionarii vor plati un impozit dublu pe dividendele obtinute.

Deocamdata discutiile se poarta pe baza unui document preliminar, care prevede ca trusturile imobiliare germane sa fie similare celor din alte state, precum SUA. Membrii social-democrati ai coalitiei aflate la guvernare au criticat initiativa ministeriala, motivand ca exista posibilitatea reducerii veniturilor fiscale si a majorarii chiriilor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.