Concluziile studiului UBS, potrivit carora preturile hotelurilor de trei stele din Bucuresti se claseaza pe locul trei mondial, fiind de 240 de dolari pe noapte sunt eronate, sustine compania de consultanta hoteliera Peacock Hotels

"Desi suntem convinsi ca aceste erori au la baza o probabila colectare defectuoasa de date sau o metoda improprie de calcul si interpretare, aceste date induc major in eroare opinia publica internationala, riscand sa aduca prejudicii imaginii Bucurestiului ca destinatie turistica si de afaceri", se afirma intr-un comunica remis NewsIn.

"In consecinta, atragem atentia autoritatilor de resort si asociatiilor profesional-patronale din industria ospitalitatii, care sunt in masura sa reactioneze in pozitie oficiala, ca este necesar sa se sesizeze fata de o denaturare flagranta a unui subiect care se adauga in mod artificial si nefericit la problemele turismului romanesc", se mai spune in comunicat.

Potrivit studiului bancii UBS pe anul 2006, publicat miercuri, preturile hotelurilor de trei stele din Bucuresti se claseaza pe locul trei mondial, fiind de 240 de dolari pe noapte, devansate doar de hotelurile din Tokyo si New York.

"Simplul calcul al mediei tarifare, potrivit datelor verificate de Peacock Hotels in raport direct cu hotelurile si corespunzatoare tarifelor maxime oficial transmise pentru Ghidul Hotelier 2007, coordonat de Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT), releva ca tariful public maximal afisat (toate serviciile si taxele incluse, in varf de sezon), la hotelurile de trei stele din Bucuresti, este de maxim 173 de dolari (135 euro) pentru o camera dubla, cu o medie reala de 112 dolari (88 euro) si maxim 153 dolari (120 euro) pentru o camera single, cu o medie reala de 99 dolari (78 euro)".

Numai doua hoteluri de trei stele, totalizand 66 camere, au tarife maximale afisate de 160 euro si 150 euro. "Peacock Hotels mentioneaza ca, in cazul hotelurilor de trei stele din Bucuresti, tariful mediu net anual inregistrat in ultimii ani se situeaza in intervalul 59 euro - 66 euro (fara mic dejun - medie opt euro, fara taxa locala si fara TVA 9%), medie tarifara ce asigura un grad de ocupare mediu anual de 65 - 67%. in prima jumatate a acestui an, s-a remarcat o crestere a gradului de ocupare mediu anual cu circa 3-4% si o tendinta de crestere a tarifului mediu net cu circa 4-6%", se spune in finalul comunicatului Peacock Hotels.

Peacock Hotels/Global Hotel Management este o companie romaneasca ce ofera consultanta profesionala si asistenta manageriala pentru implementarea de proiecte hoteliere, pentru respectarea standardelor internationale tehnice si de calitate si a procedurilor operationale hoteliere.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.