Profitul operational al Allianz Tiriac Asigurari, subsidiara romaneasca a Allianz Group, pe primele sase luni ale anului 2006, a fost de patru milioane euro, fata de opt milioane euro in primele sase luni din 2005, potrivit datelor oficiale ale companiei mama, publicate pe pagina web a companiei.

Volumul primelor brute subscrise de Allianz Tiriac Asigurari in primele sase luni din 2006, a fost de 138 milioane euro, fata de 103 milioane euro, in perioada similara a anului 2006. "Expansiunea noastra in tarile Noii Europe continua, in special datorita rezultatelor foarte bune in ceea ce priveste vanzarile de polite de asigurare auto din Polonia si Romania", se spune pe site-ul Allianz.

Cu toate acestea, Cristian Constantinescu, presedintele Allianz Titiac remarca, cu ocazia prezentarii rezultatelor preliminare aferente primelor cinci luni din 2006, "o inrautatire a situatiei din punctul de vedere al profitabilitatii acestei linii de business". Contactat de catre Wall-Street, reprezentantul Allianz Tiriac Marius Onofrei, nu a dorit sa comenteze aceste rezultate, limitandu-se la a specifica ca la inceputul saptamanii viitoare vor fi oferite toate detaliile privind rezultatele subsidiarei romanesti.

Allianz Tiriac Asigurari si-a majorat recent capitalul social, cu 4,62 milioane lei (1,31 milioane euro), ajungand la valoarea de 35,09 milioane lei (aproape 10 milioane euro). Majorarea capitalului social s-a efectuat prin incorporarea unei parti din profitul net obtinut in anul 2005, nerepartizat.

Potrivit bilantului contabil al companiei, Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat, in anul financiar 2005, un profit net de peste 36 milioane lei (aproximativ 9,94 milioane euro). In ceea ce priveste activitatile de asigurari generale ale grupului Allianz, acestea au inregistrat un profit operational de 1,845 miliarde euro in al doilea trimestru al anului 2006, in crestere cu aproape 12% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent (1,65 miliarde euro).

Veniturile din prime brute subscrise, realizate din activitatea de asigurari generale la nivelul Allianz Group, s-au situat la 9,7 miliarde de euro in al doilea trimestru din 2006. Activitatile de asigurari generale ale Allianz Group in centrul si estul Europei au inregistrat o crestere de circa 7,5%, ajungand pana la un nivel de 419 milioane euro, in perioada aprilie-iunie 2006. Pe segmentul asigurarilor de viata si de sanatate, Allianz Group a inregistrat un profit operational in valoare de 527 milioane de euro, in perioada martie-iunie 2006, fata de o valoare de 472 milioane euro, inregistrata in aceeasi perioada din 2005.

Actionarii Allianz-Tiriac Asigurari sunt Allianz New Europe Holding GmbH, cu o cota de participare la capitalul social de 51,62% si Vesanio Trading Ltd., cu o cota de participare de 44,01% la capitalul social
total.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.