Dinu Patriciu - presedintele grupului Rompetrol, a declarat, ieri, ca reprezentantii Ministerului Public pun sub semnul indoielii credibilitatea Comisiei Nationale de Valori Mobiliare (CNVM) si astfel ar putea afecta perceptia investitorilor asupra mediului economic. Declaratia sefului de la Rompetrol vine la numai o zi dupa ce presedintele CNVM, Gabriela Anghelache, a fost pusa sub invinuire in dosarul Rompetrol. Tot de la CNVM, procurorii au introdus in cauza ca invinuiti pe Paul Miclaus, vicepresedinte al Comisiei, si pe Victor Eros, angajat al aceleiasi institutii.

Intr-un comunicat remis presei, ieri, Dinu Patriciu a sustinut ca acuzatiile procurorilor sunt "aberante", nefundamentate si "cu substrat politic". "Regret ca aceasta vanatoare a procurorilor pune sub semnul indoielii credibilitatea CNVM, institutie cu rol principal in functionarea pietei de capital si financiare din Romania, si ca se joaca intr-o maniera periculoasa cu perceptia pe care investitorii si-o pot forma asupra mediului economic", a mai spus Patriciu.

Acesta a mai declarat ca "necunoasterea modului in care functioneaza economia de piata, bursa libera si o companie multinationala sau o serie de motive oculte ii determina pe procurori sa continue sa atraga in reprezentanti ai CNVM sau ai altor institutii. Mi se pare ca pentru procurorii care instrumenteaza dosarul Rompetrol m-am transformat intr-un monstru al raului si ca oricine care a avut la un moment dat o legatura cu Rompetrol, chiar doar prin natura muncii lui, se transforma in suspect, iar daca exercita eventual si o functie publica, in acuzat", se arata in comunicatul Rompetrol.

Asa cum declara de fiecare data, Patriciu a reafirmat, in acelasi comunicat, ca urmarirea penala in dosarul Rompetrol n-ar fi fost finalizata, fapt dovedit si de extinderea urmaririi penale la noi fapte si noi persoane, in acelasi dosar. Potrivit omului de afaceri, procurorii nu pot trimite dosarul in judecata din cauza faptului ca nu sunt indeplinite conditiile cerute de lege.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.