Necesarul de finantare imens pe care il reclama dezvoltarea rurala isi gaseste noi solutii din partea institutiilor financiare internationale. Ministerul Agriculturii va finaliza in luna septembrie negocierile cu Banca Mondiala pentru un program de finantare, cu o valoare minima de 100 milioane de dolari, pentru introducerea cadastrului si infiintarea caselor de credit rural, a declarat, ieri, ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur.

"Negocierile sunt avansate, am avut deja trei intalniri cu reprezentantii Bancii Mondiale si vom finaliza negocierile in septembrie", a spus Flutur.

El a adaugat ca, pentru inceput, finantarea va fi de 100 milioane de dolari, urmand ca aceasta suma sa creasca.

"Numai pentru cadastru avem nevoie de 400 milioane de dolari, astfel ca finantarea de la Banca Mondiala va fi majorata progresiv", a declarat ministrul agriculturii.

Potrivit ministrului, Ministerul Agriculturii pregateste un proiect de lege al Camerelor Agricole, care prevede ca in fiecare primarie sa existe un specialist in cadastru. De asemenea, ministrul considera ca liberalizarea meseriei de cadastras ar duce la o micsorare a tarifelor in domeniu, destul de ridicate in prezent.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.