Reprezentantii unui grup de investitori din Italia, preocupati de introducerea pe larg a sistemelor de producere a energiei neconventionale, au mentionat ca in Romania se identifica doua zone optime in ceea ce priveste energia eoliana zona Bihor - Arad - Timis si zona Botosani - Suceava. Investitorii italieni sunt specializati in producerea de energie electrica prin sisteme neconventionale si s-au intalnit in vederea umei colaborari cu delegati ai administratiei locale din 17 comune botosanene, apreciate, in urma unei indelungate monitorizari prin satelit, ca fiind optime in ceea ce priveste frecventa, intensitatea si durata vanturilor.

Acestia intentioneaza implantarea unor uriase instalatii eoliene, care sa produca electricitate neconventionala. In fiecare comuna botosaneana se vor amplasa mai multe turbine pe baza de vant, numai "piciorul" unei singure turbine eoliene va masura 65 metri. Acest proiect va asigura locuri de munca pentru localnici, fiind necesara supravegherea generatoarelor, iar fiecare comuna va primi electricitate echivalenta cu 300.000 euro anual.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.