Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si banca de investitii Credit Suisse First Boston semneaza, azi, contractul de consultanta pentru vanzarea pe piata de capital a pachetului de actiuni detinut de MCTI la RomTelecom. Guvernul a aprobat in 26 iulie semnarea contractului de consultanta si servicii financiare in vederea finalizarii privatizarii RomTelecom cu consortiul Credit Suisse Securities (Europe) Limited si IEBA Trust. Contractul are ca scop finalizarea procesului de privatizare a RomTelecom, prin Oferta Publica Initiala si admiterea RomTelecom la tranzactionare pe o piata bursiera internationala si pe piata bursiera interna.

Conform contractului, Credit Suisse va incasa un comision de 1,22%, calculat la valoarea de tranzactionare din prima zi de listare, aplicata pentru intregul pachet de actiuni RomTelecom detinut de stat, la care se adauga TVA si alte taxe. Valoarea actiunilor detinute de stat a fost estimata in luna martie la trei miliarde lei. Compania RomTelecom este detinuta in proportie de 45,99% de stat, prin MCTI, in timp ce grupul elen de comunicatii OTE controleaza 54,01% din titluri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.