Compania Phillips a anuntat saptamana trecuta mari schimbari in structura diviziilor sale. Principala modificare este vanzarea a 80% din divizia de semiconductori.

Semiconductorii reprezentau o sesime din volumul de activitati ale firmei, dar producerea lor cerea investitii prea mari, care limitau capitalul disponibil pentru celelalte tipuri de activitati. Cei de la Phillips planuiau de mai multa vreme redirectionarea capitalului folosit pentru semiconductori inspre investitii in aparatura medicala si electronice destinate publicului larg.

Gerard Kleisterlee, unul dintre directorii grupului olandez, arata ca noile domenii de investitii sunt de importanta strategica pentru compania sa. Dupa cum informeaza La Tribune, Phillips ocupa deja locul trei in lume printre producatorii de materiale spitalicesti, iar in Europa este numarul unu in ceea ce priveste productia de electronice de larg consum. Compania olandeza va cauta sa isi consolideze si sa isi imbunatateasca aceste performante.

Cei de la Phillips au vandut divizia de semiconductori in schimbul a 8,3 miliarde de euro, castigul net in urma tranzactiei fiind estimat la 6,4 miliarde de euro. Aceasta suma va reprezenta baza financiara pentru tranzactiile planuite de companie. Anuntul lui Kleisterlee ca grupul olandez se va restructura in proportie de 99% a multumit investitorii. In ziua anuntului, actiunile Phillips au inchis ziua bursiera in crestere cu 1,67%, ajungand la pretul de 26,15 euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.