Manastirile din judetul Neamt aduc numerosi clienti pentru proprietarii de pensiuni din zona. Multi dintre ei sint turisti straini.

Numarul mare de monumente istorice si relieful variat fac din judetul Neamt o destinatie atractiva pentru turisti. Toate tipurile de turism sint bine reprezentate in aceasta zona. Turismul religios este insa baza, prin cele peste 15 manastiri si 25 de schituri. Amatorii de drumetii montane pot merge pe muntele Ceahlau.

Si cei pasionati de cultura pot vedea lucruri interesante. �Este o zona in care sint numeroase obiective turistice care merita vizitate. Si de aceea turismul merge bine, iar pensiunile din zona nu duc lipsa de clienti. Exista un potential extraordinar, cei de acolo se ocupa de promovare, dar exista probleme de infrastructura�, spune Maria Stoian, presedintele ANTREC. Destinatia este indicata si pentru cei care vor sa scape de canicula si isi doresc o vacanta cu aer curat si temperaturi mai scazute.

Turism religios

Turistii care se decid sa viziteze aceasta zona au numeroase variante de petrecere a timpului liber. Fie vizitarea manastirilor, foarte numeroase in zona, fie drumetii. O vacanta in zona este indicata, in primul rind, pentru cei pasionati de cultura si religie. Astfel, se pot vizita monumentele istorice si religioase din imprejurimi, precum Palatul Cnejilor sau Schitul Durau, pictat de Nicolae Tonitza.

Totodata, se pot face excursii la Manastirile Agapia, Varatic, Neamt, Secu, Sihla, Sihastria, Horaita, Razboieni, Bistrita, Bisericani, Pingarati sau la schiturile Procov ori Vovidenia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.