Companiile de asigurari care vor continua sa comercializeze politele RCA in spatii deschise, neamenajate corespunzator ar putea fi sanctionate cu retragerea autorizatiei de a practica astfel de asigurari, potrivit reprezentantilor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA)

Potrivit unui comunicat de presa al CSA, autoritatea de reglementare a dispus extinderea la nivel national a actiunilor de control cu privire la respectarea de catre cele 15 societati care practica asigurari RCA a interdictiei de vanzare a politelor in spatii deschise, respectiv neamenajate corespunzator.

Actiunile de control in teritoriu vor fi derulate de catre cele doua reprezentante zonale ale CSA, respectiv din Cluj-Napoca si Iasi. In paralel, CSA va intensifica controalele efectuate in Capitala, avand in vedere si semnalele primite de la populatie cu privire la existenta in continuare a unor puncte de lucru necorespunzatoare in care se vand polite de asigurare RCA.

"In acest context, CSA reaminteste societatilor de asigurare, pentru ultima data, ca vanzarea asigurarilor RCA in conditiile mentionate reprezinta o incalcare a obligatiilor acestora de a-si organiza si desfasura activitatea cu prudenta si profesionalism si de a supraveghea activitatea personalului propriu, a unitatilor din subordine si a agentilor, subagentilor si agentilor subordonati", se mai arata in comunicatul institutiei.

In scopul respectarii interdictiei dispuse de CSA, societatile de asigurare trebuie, de asemenea, sa ia toate masurile care se impun si in cazul in care politele de asigurare RCA emise sunt vandute prin intermediul brokerilor de asigurare cu care au incheiate contracte in acest sens.

CSA a autorizat sa incheie polite pentru raspundere civila auto (RCA), valabile in 2006, un numar de 15 companii, si anume ABC Asigurari, Allianz-Tiriac Asigurari, Asiban, Ardaf, OTP Garancia Asigurari, Asirom, Asitrans, BCR Asigurari, BT Asigurari, Carpatica Asig, Interamerican, Omniasig, Astra, Unita si Generali Romania.

Conform raportului CSA pentru anul 2005, primele incasate din polite RCA s-au ridicat la 761,86 milioane de lei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.