Erste Bank va avea posibilitatea sa majoreze capitalul social al BCR inainte de listarea la bursa a titlurilor bancii romanesti numai cu acordul celor cinci societati de investitii financiare (SIF) sau in cazuri cerute de normele de prudentialitate si alte cerinte legale.

Prevederea este inscrisa pe ordinea de zi a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor BCR convocata pentru vineri, 4 august. Actionarii vor modifica statutul bancii, varianta propusa stabilind mentinerea majoritatii de 75% doar pentru cateva probleme punctuale, cum este si majorarea capitalului bancii.

De asemenea, nu este conditionata de obtinerea a 75% din voturi, cresterea capitalului social necesara pentru realizarea unei oferte publice primare de actiuni, in vederea admiterii la tranzactionare a actiunilor la BVB.

Acordul SIF-urilor va mai fi necesar pentru decizii care privesc reorganizarea, consolidarea sau actele de dispozitie cu privire la activele imobilizate a caror valoare reprezinta mai mult de 25% din fondurile proprii ale BCR.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.