La Bursa de Valori Bucuresti s-a consemnat o valoare tranzactionata de 27,1 milioane lei noi, din care doar 0,975 milioane lei noi au reprezentat tranzactii pe titluri listate pe piata RASDAQ, insa tranzactionate pe platforma Arena a BVB

Indicii pietei au inregistrat corectii usoare, mai pregnante in cazul actiunilor SIF, cu un indice BET-FI care a inchis la 43.560 pc., in scadere cu 1,27% fata de ziua precedenta. Pentru ceilalti doi indici calculati de BVB, BET si BET-C, scaderile au fost de 0,55%, respectiv 0,70%, pe date zilnice, potrivit analizei intocmite de SSIF Broker SA. Valoarea tranzactiilor s-a mentinut in continuare la un nivel destul de bun pentru actiunile societatilor de investitii financiare, care au cumulat 11,8 milioane lei, insa lichiditatea ridicata de aici a venit pe o relaxare a cotatiilor. In topul lichiditatii s-a situat, pentru a doua zi consecutiv, SIF2 (aproximativ 2,25 milioane actiuni tranzactionate, in valoare de 4,5 milioane lei), pretul de inchidere de 1,98 lei/actiune fiind sinonim unei scaderi de 1,00%.

Presiunea vanzatorilor s-a mai facut simtita si in cazul titlurilor SIF5, a caror pret de referinta a scazut cu 1,20%, pana la nivelul de 2,47 lei/actiune, care a fost foarte apropiat de minimul zilei de la 2,46 lei. SIF4 a inchis ziua la 1,42 lei/actiune, SIF1 la 2,31 lei/actiune, iar SIF3 a consemnat un ultim pret de tranzactionare al zilei de 2,02 lei/actiune, mai mic cu 0,98% comparativ cu ziua de marti.

Dupa cresterile sustinute din ultima perioada, actiunile BRD au cunoscut o zi de corectie usoara, de 0,58%, ultimul pret de cotare fiind de 1,72 lei, suma tranzactiilor fiind de peste 2,3 milioane lei. Titlurile TLV au fost constante de-a lungul zilei, tranzactiile realizandu-se doar la preturile de 1,07 si 1,08 lei/actiune. Dintre cele 2,5 milioane actiuni tranzactionate miercuri, aproximativ 2,4 milioane s-au tranzactionat la 1,08 lei/actiune. Totusi, inchiderea zilei a fost la 1,07 lei, constant in comparatie cu ziua de marti. Banca Comerciala Carpatica a avut o evolutie constanta la 0,53 lei/actiune, insa lichiditatea a fost foarte slaba in cazul acestui emitent pe piata Regular, insa 2 tranzactii mai importante s-au realizat pe piata Deal, la pretul de 0,515 lei. Tot pe piata Deal s-a realizat si o tranzactie cu actiuni Impact Bucuresti, la pretul de 0,48 lei.

In sectorul farmaceutic, titlurile Biofarm s-au depreciat cu 1,67%, pana la pretul de 0,59 lei, iar actiunile Antibiotice Iasi au ramas constante la capitolul pret, cu o inchidere de 1,36 lei/actiune.

Astazi s-a consemnat si reintrarea la tranzactionare a actiunilor Societatii de servicii si investitii financiare Broker Cluj-Napoca, ca urmare a operatiilor de majorare a capitalului social si de splitare a valorii nominale a actiunilor. Lichiditatea a fost foarte buna in prima zi de tranzactionare, iar pretul a avut o evolutie spectaculoasa, cu un ultim pret al zilei de 1,35 lei/actiune. Anterior, pretul de referinta al acestor actiuni a fost de 2,21 lei, in conditiile dublarii numarului de actiuni in circulatie la acest moment.

Alte preturi de inchidere ale zilei au fost de 0,525 lei in cazul SNP (o scadere de 2,78 in conditiile unor tranzactii importante) si 0,83 lei/actiune in cazul RRC, care s-a apreciat usor, insa aparitia rezultatelor financiare la 6 luni ale acestei companii din cursul dupa-amiezii putand imprima un nou trend pe termen scurt acesteia.

Siviu TURC
Departamentul Tranzactionare SSIF BROKER SA


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.