Justitia rusa a decis, marti, lichidarea gigantului Yukos, fostul numar unu al petrolului rusesc, reprezentantii justitiei ruse considerand compania in stare de insolvabilitate, in ciuda unor recuperari unor datorii ale companiei, informeaza AFP citat de NewsIn.

"Curtea a recunoscut incetarea platilor de catre Yukos si a lansat procedura de lichidare judiciara", a declarat judecatorul Pavel Markov. Judecatorul a adaugat ca aceasta procedura ar trebui sa dureze un an si l-a numit pe actualul administrator financiar al companiei, Edouard Rebgoun, lichidator al grupului.

Autoritatile judecatoresti ruse au examinat cererea de lichidare judiciara a Yukos depusa de creditorii companiei, dupa ce, saptamana trecuta, acestia respinsesera planul de salvare a companiei sustinut de catre conducere.

Audierea a inceput prin citirea concluziilor administratorului judiciar asupra starii financiare a societatii. Avocatii Yukos, care se opun lichidarii judiciare a companiei, au cerut amanarea audierii pana in data de 7 august, evocand, in acest sens, o serie de probleme de procedura.

Saptamana trecuta, creditorii Yukos, printre care si fiscul rus si grupul petrolier public Rosneft, au votat cu o majoritate covarsitoare respingerea planului de salvare, prezentat de directoratul Yukos si au cerut lichidarea judiciara a companiei.

Administratorul judiciar al Yukos, Edouard Rebgoun, a apreciat, la acel moment, ca valoarea activelor grupului erau inferioare datoriilor companiei care se ridicau la peste 18 miliarde de dolari si ca Yukos nu putea fi solvabil.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.