Grupul israelian Engel si-a anuntat intentia de a construi in Romania un proiect imobiliar care va cuprinde locuinte si un centru comercial in centrul Romaniei. Investitia este estimata la aproximativ 500 de milioane de euro, conform publicatiei Globes, din Israel. Proiectul va fi realizat in colaborare cu proprietarii terenului, ca urmare a unui acord de principiu semnat de Engel East Europe NV, subsidiara din Europa de Est a companiei-mama.

Engel East Europe se va ocupa de constructia a 500 de apartamente, care vor ocupa o suprafata de 50.000 de metri patrati, iar Engel Europe Ltd. se va ocupa de ridicarea shopping-centerului de 10.000 de metri patrati. Profiturile companiei din aceasta afacere sunt estimate la 450 de milioane de sekeli, circa 100 de milioane de dolari. Compania-mama a anuntat recent ca subsidiara din Europa de Est s-a aliat cu un partener strategic pentru a demara un proiect in Serbia. Un fond european de investitii va achizitiona 30% din proiectul din Belgrad, pentru 66,5 milioane de sekeli, echivalentul a circa 15 milioane de dolari.

Engel East Europe este implicata in proiecte imobiliare in Bulgaria, Ungaria, Cehia, Polonia si Serbia, precum si in Germania si Canada.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.