Ordonanta de Urgenta prin care se introduce cota unica de impozitare de 16% a fost ieri blocata in Parlament la cererea Ministerului Finantelor, ne-a declarat presedintele Comisiei Economice din Camera Deputatilor, deputatul PSD Mihai Tudose. El ne-a precizat ca membrii comisiei au fost surprinsi de cererea Ministerului Finantelor de a amina dezbaterea ordonantei. Tudose a spus ca reprezentantul ministerului nu a facut alte declaratii, invocind faptul ca nu are cunostinta despre evolutia discutiilor cu FMI si ca i-a fost comunicat doar sa informeze Parlamentul. "Am primit numai informatia ca ordonanta va fi suspendata pina la momentul la care Guvernul o va modifica printr-o alta Odronanta", ne-a explicat presedintiei Comisie Economice. In consecinta, deputatii nu stiu daca cota unica de impozitare va fi modificata sau daca doar se va reglementa situatia colectarii altor venituri, care sa acopere eventualele "gauri" create de cota de 16%. Ieri, Comisia Economica trebuia sa ia in discutie Ordonanta de Urgenta adoptata de Guvern la inceputul anului, care modifica Codul Fiscal si introduce cota unica de impozitare de 16%. Aceasta ordonanta se afla in prezent la Camera Deputatilor, dupa ce a fost adoptata, la limita, de Senat.

Finantele schimba Codul fiscal

Ministerul Finantelor ne-a precizat ca nu se pune problema renuntarii la cota unica de 16%, ci doar a modificarii impozitelor pe cistigurile din dobinzi bancare, tranzactii imobiliare si de capital.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.