Activitatea de creditare va creste ceva mai incet in anii urmatori. Scaderea dobanzilor depinde de rezerva minima obligatorie

Volumul creditarii va creste in urmatorii ani cu o medie anuala de 25% pe an, o dinamica mai accentuata fiind asteptata la nivelul creditului acordat populatiei, potrivit unui studiu elaborat de grupul UniCredit. "Continuarea cresterii volumului creditarii va fi in mod necesar insotita de o crestere a depozitelor provenite de la clientela nonbancara", se arata in studiul "Sistemul Bancar in Europa Centrala si de Est si rolul jucatorilor internationali".

"Romania este inca in urma fata de alte state din regiune. In 2005, media din Europa Centrala si de Est, in ceea ce priveste ponderea activelor in PIB, era de 66%", a afirmat ieri Mihaela Popescu, analist pe probleme de macroeconomie la UniCredit Romania.

POPULATIA

Segmentul de retail va domina cresterea in regiune, dar perspectivele economice pozitive si cererea puternica pentru investitii vor sprijini performanta favorabila a creditului pentru companii, sectorul de creditare va consemna si in urmatorii ani o tendinta ascendenta, insa intr-un ritm inferior celui din anii anteriori.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.