Pretul de achizitie va fi si valoarea in vama, doar daca nu este mai mic decit cotele stabilite de autoritati

Criteriul prioritar de determinare a valorii in vama pentru autoturismele si vehiculele introduse sau scoase din tara va fi pretul efectiv platit pentru achizitionarea acestora, rezultat din facturi sau alte documente fiscale echivalente, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Conform noilor proceduri, criteriul prioritar utilizat la determinarea valorii in vama a oricaror bunuri introduse sau scoase in/din tara de catre calatori sau alte persoane fizice, inclusiv pentru autoturisme si vehicule, va fi pretul efectiv platit pen-tru achizitionarea acestora.

"Utilizarea acestei proceduri de determinare a valorii va elimina cazurile in care autoturismele de lux second-hand sint subevaluate in vama", sustin sursele citate.

Vechea legislatie stabilea ca valoarea in vama a autovehiculelor si vehiculelor folosite se stabileste pe fiecare categorie, prin ordin al ministrului Finantelor, in functie de vechimea si de caracteristicile tehnice ale acestora.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.