Implantul cu silicon, de 3 ori mai ieftin in Romania decat in Vest

Daca Dumnezeu nu-ti da un bust generos, nu-i nicio problema. Te "lepezi" de cateva mii de euro, apelezi la o operatie estetica si esti la moda. Goana romancelor dupa implanturile mamare, lipoaspiratii sau rinoplastii sporeste pe zi ce trece cifra de afaceri a clinicilor de profil si dubleaza vanzarile de produse specifice din import.

Atat importatorii de proteze mamare, cat si reprezentantii clinicilor in care se realizeaza astfel de operatii estetice spun ca numarul interventiilor de acest gen a crescut semnificativ in ultima perioada. Spre exemplu, vanzarile de proteze mamare s-au dublat anul trecut comparativ cu 2004, iar cele din prima jumatate a acestui an sunt deja egale cu cele realizate pe tot parcursul anului trecut. "Estimam si pentru 2006 o dublare a vanzarilor de proteze mamare", ne-a declarat Beatrice Popovici, director general al firmei Romger Medical, unul dintre principalii importatori de proteze folosite in chirurgia plastica de pe piata romaneasca si unic distribuitor al renumitei firme Mentor.

Potrivit acesteia, importurile s-au cifrat in 2005 la 300.000 de euro, valoare aferenta si primelor sase luni din acest an. Cresterea importurilor si a vanzarilor de silicoane s-a repercutat, automat, si in numarul interventiilor realizate in clinicile de specialitate. La Constanta, spre exemplu, cererea a crescut cu aproximativ 15%. "Perioada de varf din punct de vedere al interventiilor chirurgicale estetice este, in general, de Sarbatori, inaintea Pastelui sau a Craciunului, cand toata lumea vrea sa arate bine, cu minimum de efort", ne-a declarat doctor Panchici Cornelia. O crestere a cererii s-a resimtit si in Capitala. "Cifra de afaceri este in crestere comparativ cu anul precedent, existand un avans de 50%", ne-a precizat Cristian Bancila, client service manager la clinica bucuresteana Aesthetic Line.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.