Conducerea Coca Cola a autorizat, vineri, rascumpararea unui numar de pana la 300 de milioane de actiuni, echivalentul a aproximativ 13% din capitalul total al companiei, intr-o incercare de a creste veniturile actionarilor, informeaza Financial Times.

Aceasta miscare s-a facut pe fondul eforturilor reprezentantilor Coke de a reface increderea investitorilor in companie, dupa cativa ani de evolutie nesigura.

"Noul nostru program de achizitie de actiuni reflecta increderea solida pe care consiliul de conducere o are in evolutia viitoare a companiei si in profitul nostru pe termen lung", a spus presedintele si directorul executiv al Coke, Neville Isdell. El a adaugat ca acest nou plan, combinat cu cei 44 de ani de crestere anuala a dividendelor, evidentiaza devotamentul nostru permanent de a obtine valori crescande pentru posesorii de actiuni ai companiei.

Actiunile cu care este cotata Coke la bursa au crescut cu 1%, pana la valoarea de 44,32 de dolari pe unitate, pentru tranzactiile de dupa incheierea cotarilor. Valoarea actiunilor a crescut cu mai mult de 7% anul acesta, dupa cateva trimestre de evolutie mai buna, din momentul numirii in functie a actualului presedinte, Neville Isdell, in 2004. Cu toate acestea, valoarea la bursa a Coke ramane la jumatate din valoarea sa din 1998, de 88 de dolari pe actiune. Programul de reachizitionare a actiunilor va fi pus in practica incepand cu 31 octombrie, dupa incheierea planului curent al companiei.

Din 1997, compania a returnat peste 28 de miliarde de dolari actionarilor, zece miliarde prin recuperarea de actiuni si aproape 19 miliarde in dividende.

In cursul acestei saptamani, reprezentantii companiei au facut publica o previziune care anunta o crestere a profiturilor de peste 7%, in al doilea trimestru, in timp ce cresterea economica pe pietele in curs de dezvoltare si progresele facute de produsele din America de Nord si din Europa au inregistrat o scadere in Japonia.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Aboneaz─â-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.