BMW, cel mai mare producator mondial de automobile de lux, si-a numit noul CEO in persoana lui Norbert Reithofer care il inlocuieste astfel pe Helmut Panke, informeaza International Herald Tribune.

Consiliul de administratie a aprobat desemnarea succesorului lui Panke, al carui contract expira in mai 2007. Norbert Reithofer a a ocupat pana in aceasta perioada pozitia de director de productie al BMW.

Din mai 2002, cand Panke a devenit CEO, actiunile grupului s-au depreciat cu 19 procente. In acelasi timp, sub conducerea lui Panke, BMW a inregistrat castiguri record datorita larigirii gamei de automobile cu seriile 1 si X3.

Potrivit datelor companiei, profitul net pentru primul trimestru al acestui an fiscal a crescut cu 81%, ajungand la 948 de milioane de euro, comparativ cu 525 de milioane de euro, inregistrate cu un an in urma. In acelasi timp, volumul vanzarilor a crescut cu 12%, ajungand la cifra de 11,6 miliarde de euro.

Conform International Herald Tribune, Reithofer, in varsta 50 de ani, a studiat ingineria mecanica si a lucrat o buna perioada ca cercetator la Universitatea Tehnica din Munchen.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.