Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, a anuntat ca va rascumpara actiuni in valoare de 20 de miliarde de dolari (10,8 miliarde de lire sterline) chiar daca profitul a cunoscut o rata mare de scadere in ultimul trimestru, anunta BBC News.

Astfel, Microsoft intentioneaza sa rascumpere un procent de 8% din totalul actiunilor, continuand programul de rascumparare in cadrul caruia a cheltuit deja aproximativ 30 de miliarde de dolari .

Profitul companiei a scazut in ultimul trimestru pana la nivelul de 2,83 miliarde de dolari , comparativ cu 3,7 miliarde de dolari cat s-a inregistrat in perioada similara a anului trecut. In acelasi timp, veniturile companiei au sporit cu 16 procente, pana la 11,8 miliarde de dolari.

Aceasta decizie de rescumparare este prima mutare de aceasta natura care se produce dupa ce Bill Gates si-a anuntat retragerea din pozitiile executive pentru a se concentra exclusiv asupra activitatilor de caritate.

In ultimul an, Microsoft a inregistrat profituri de 12,6 miliarde de dolari, fata de 12,2 miliarde cat s-a inregistrat in urma cu un an.

Compania s-a confruntat cu o serie de probleme dintre care s-a remarcat decizia Comisiei Europene de a o condamna la plata unei noi amenzi de 280,5 milioane euro, motivul fiind nerespectarea in totalitate a deciziei anterioare a Curtii Europene de Justitie din anul 2004, cand un tribunal a condamnat Microsoft pentru abuz de pozitie dominanta.

Mai mult, Microsoft nu mai da ca sigura nici ianuarie 2007 pentru lansarea noului sistem de operare Windows Vista, si asta dupa ce a amanat de doua ori aparitia noului software.

Presedintele gigantului IT, Bill Gates a nuantat data lansarii noului Vista, declarand in cadrul unei conferinte din Cape Town ca "software-ul va fi gata pentru livrare la inceputului anului 2007 in proportie de 80% potrivit planului".

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.