La Cluj, a avut loc vineri un targ de munca destinat in totalitate atragerii de muncitori si ingineri care sa lucreze la construirea autostrazii Transilvania, transmite corespondentul Rompres.

Compania americana Bechtel, constructoarea autostrazii Brasov-Bors, doreste ca, pana la sfarsitul lunii august, sa angajeze 1.250 de persoane. Initial, acest numar de angajari ar fi trebuit sa fie facut pana la sfarsitul anului, dar americanii de la Bechtel au urgentat ritmul gasirii de muncitori necesari, in principal datorita solicitarii facute de primul ministru Calin Popescu-Tariceanu. Premierul a vizitat santierul autostrazii in cursul unei vizite facute in Cluj saptamana trecuta.

"Acestea sunt intr-adevar cele cerute de beneficiarul lucrarii, iar noi vom incerca sa le ducem la indeplinire", a spus directorul de comunicare al Bechtel, Bogdan Sgarcitu.

Acesta a spus ca in urmatoarele doua saptamani va mai putea da o serie de detalii referitoare la ritmul si stadiul lucrarilor, inclusiv despre cele de pe teritoriul judetului Bihor.

Targul destinat atragerii de forta de munca pentru lucrarile la autostrada a atras, vineri, aproape 3.000 de persoane, dintre care 500 au fost din municipiul Cluj-Napoca, dar in cadrul aceleiasi campanii au fost distribuite 5.000 de formulare spre completare.

Cei care au incercat sa-si gaseasca un loc de munca in cadrul santierului autostrazii vor primi un raspuns intr-un termen care va fi de maxim opt saptamani.

Oferta a fost impartita pe cinci categorii - personal TESA, soferi, operatori, muncitori calificati si muncitori necalificati.

In momentul de fata, pentru Bechtel lucreaza 600 de persoane, iar urmatorii 600 trebuie angajati in regim de urgenta. Directorul proiectului Autostrazii Transilvania, Michael Mix, a afirmat ca are deplina incredere in eficienta bursei organizata cu sprijinul AJOFM Cluj.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.