Gigantul siderurgic cu capital anglo-indian Mittal Steel a obtinut aprobarea cumpararii a cel putin 50% din capitalul companiei Arcelor, au declarat marti surse din companie

Potrivit Mittal Steel, este vorba de date provizorii care se bazeaza pe informatii oferite de intermediari financiari, asta deoarece rezultatul final nu va fi comunicat inainte de 26 iulie.

In ultima sa oferta, grupul anglo-indian a oferit 40,4 euro pentru fiecare actiune a Arcelor, ceea ce inseamna o crestere de 49% fata de pretul oferit in prima oferta, prezentata in ianuarie, si o crestere de 7% fata de oferta inaintata pe 19 mai, informeaza Rompres.

Mittal Steel ofera multiple posibilitati de plata, combinand plata in marfuri cu schimbul de actiuni, cu toate ca aceasta metoda va limita efectivul cu 31%. Dupa cinci luni de negocieri, pe 25 iunie, Mittal Steel si Arcelor au ajuns la un acord pentru a fuziona.

Acestui acord i s-a adaugat decizia Consiliului Actionarilor Arcelor de a respinge proiectul de fuziune incheiat cu compania rusa Severstal, care intrase in scena doar pentru a face fata ofertei companiei Mittal Steel.

Noua companie siderurgica va avea sediul social in Luxemburg si va deveni cea mai mare din lume, cu o capacitate de productie de 120 milioane tone anual si incasari de 57,2 miliarde euro pe an.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.