Numarul societatilor listate la Bursa de Valori Bucuresti s-ar putea mari prin adaugarea societatii Dracula Park. Actionarii firmei au aprobat recent listarea actiunilor la Bursa si majorarea plafonului de investitii pe piata de capital de la un milion de lei la 1,5 milioane de lei. De asemenea, actionarii au imputernicit Consiliul de Administratie sa ia o decizie privind situatia in relatia cu Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), transmite Mediafax.

In plus, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, au fost alesi membri in Consiliul de Administratie Sorin Marica, Stan Ion, Mehes Dorel, Tudor Mihai Rosca si Stan Constantin, ca urmare a demisiilor lui Mugurel Radulescu, reprezentantul Coca Cola Romania, Vasile Ciurba, de la Brau Union, Lucian Victor Dan - Mamaia SA, si Bartolomeu Daniel Finis.

Proiectul Dracula Park a fost lansat in noiembrie 2001, avand locatia in Sighisoara. Ulterior, din cauza unor probleme legate de terenul de langa Sighisoara si in baza hotararii AGA, locatia a fost stabilita la Snagov, pe un teren aflat in proprietatea privata a statului si in administrarea RA-APPS. Recent, Executivul a anulat titlul de parc industrial acordat proiectului dupa ce un control al Autoritatii de Control a Guvernului a relevat ca titlul de parc industrial a fost acordat ilegal, pentru un teren care nu indeplinea conditiile unui parc industrial.

Autoritatea a apreciat ca asocierea nu a fost in interesul statului, care a participat cu 460 hectare teren in valoare de peste 400 milioane euro, in timp ce societatea Dracula Park nu a avut nici un aport material.

Restituirea sumelor investite de persoane fizice si firme pentru actiuni la Dracula Park este o decizie de competenta AGA, dar nu inainte ca instantele de judecata sa se pronunte prin hotarari definitive in procesul cu RA-APPS si Consiliul Local Sighisoara, a mai afirmat Marica. In zona parcului de agrement, oameni de afaceri straini si romani s-au aratat interesati sa construiasca un circuit pentru curse auto-moto, un hipodrom, un aqua parc, un hotel-restaurant si un teren de golf, a mai aratat acesta.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.