Cel mai mare producator mondial de microprocesoare, Intel Corp., a anuntat, joi seara, ca va concedia 1.000 din cadrele sale de conducere pentru a-si reduce costurile operationale, informeaza Rompres.

'Avem prea multi manageri. Exista prea multe posturi suprapuse, de la varf si pana la controlorii de gestiune, pentru a putea fi eficienti', a declarat purtatorul de cuvant de la Intel, Mark Pettinger. in plus, sursa citata a informat ca in ultimii cinci ani numarul cadrelor de conducere de la sediul Intel de la Santa Clara (California) a crescut mult mai repede decat numarul simplilor angajati. Cu toate acestea, Mark Pettinger a dezvaluit ca aceste concedieri vor afecta atat managerii de la sediul din California cat si de la alte locatii Intel din intreaga lume.

Intel a precizat ca angajatii care urmeaza sa fie concediati au fost instiintati joi de acest lucru, fiind obligati sa paraseasca firma pana la data de 28 iulie in cazul celor care muncesc in SUA. Pentru celelalte tari, plecarea din functie va depinde de prevederile legislatiei locale. Fara a preciza care sunt economiile estimate a fi realizate prin aceste concedieri, Intel a informat doar ca cei care vor fi concediati vor primi pachete compensatorii si vor fi sprijiniti sa-si gaseasca un nou loc de munca.

La sfarsitul lunii aprilie a acestui an directorul general de la Intel, Paul Otellini, a a anuntat ca grupul pe care il conduce intentioneaza sa-si reduca costurile cu aproximativ un miliard de dolari in 2006, in acest sens urmand sa fie aplicat un plan de restructurare a activitatilor. Ulterior, la sfarsitul lunii iunie 2006, Intel a anuntat ca va vinde activitatile sale de productie a procesoarelor pentru telefoane mobile catre firma Marvell pentru aproximativ 600 milioane dolari.

Analistii estimeaza ca aceste concedieri sunt determinate de avansul luat in ultima vreme de Advanced Micro Devices Inc. (AMD) pe piata mondiala a microprocesoarelor, fiind posibil ca Intel sa anunte si alte reduceri de personal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.