Magistratii Tribunalului Municipiului Bucuresti au hotarat, ieri, ridicarea sechestrului de pe restul de 25,8% din actiunile Grupului Rompetrol Rafinare SA ramase sub masura asiguratorie. Hotararea survine dupa ce aceeasi instanta a decis, in 16 mai a.c, sa scoata de sub puterea sechestrului asigurator doar bunurile detinute Rompetrol.

Reamintim ca sechestru asigurator pe bunurile si actiunile societatii Rompetrol Rafinare a fost instituit de Ministerul Public la inceputul lunii martie a.c., urmare a prejudiciului retinut in dosarul in care omul de afaceri Dinu Patriciu, presedintele Rompetrol, este cercetat alaturi de asociatii sai americani Philip Stephenson si Richard Colin Hart sub acuzatia de initiere si constituire a unui grup infractional, delapidare cu consecinte deosebit degrave, inselaciune cu consecinte doesebit de grave, evaziune fiscala, spalare de bani si manipularea pietei de capital.

La acea vreme, Rompetrol Rafinare critica intr-un comunicat modul in care a fost puse sub sechestru bunurile si actiunile Grupului, pe motiv ca masura ar fi putut afecta lichiditatea bursiera a titlurilor Rompetrol Rafinare si finantarea proiectelor de dezvoltare ale societatii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.