Intreprinderile Mici si Mijlocii (IMM-uri) care sunt interesate de cooperare in cercetare in cadrul Programului Cadru 6 legat de Stiintele Vietii au la dispozitie un nou program denumit "SMEs go LifeSciences". Un consortiu de 28 de institutii din 26 de tari sprijina, pe de-o parte IMM-urile sa se implice in proiectele de cercetare ale PC6, iar pe de alta parte sprijina grupurile de cercetare in gasirea de IMM-uri potrivite ca parteneri (in cercetare). Programul este o initiativa pe 3 ani, cofinantata de Comisia Europeana.

"SMEs go LifeSciences" actioneaza ca un ajutor focalizat pe informarea si pregatirea IMM-urilor si cercetatorilor pe probleme PC6. Se pune accentul in special asupra topicilor legale si financiare ale PC6, dar si probleme ca scrierea unei propuneri si importanta implicarii IMM-urilor. In primele 6 luni s-au organizat 39 de sesiuni nationale de pregatire si a catorva transnationale. Punctul culminant al acestor activitati a fost o sesiune de pregatire transnationala organizata pentru Conferinta Dinamicii Baltice (Baltic Dynamics Conference) din Riga, Letonia din 10 septembrie 2004.

Dupa trei prezentari ce s-au axat pe informatii despre apelurile PC6 curent deschise, s-au dat sfaturi pentru pregatirea unei bune propuneri de proiect si s-au discutat aspectele financiare ale PC6. Evenimentul a servit pentru a aduce laolalta IMM-urile interesate in cooperarea RTD internationala din PC6 si grupuri de cercetatori ce cauta IMM-uri ca parteneri. Raspunsul participantilor a aratat ca un astfel de eveniment este foarte util. Excelenta colaborare cu Comisia Europeana si retele antreprenoare ca Europabio sau Innovation Relay Centers vor asigura succesul initiativei SMEs go LifeSciences. "SMEs go LifeSciences" a fost prezentat publicului in vara anului 2004, oferind o pagina de Net informativa. Informatii importante privind activitatile proiectului, punctele importante ale PC6, link-uri folositoare si persoane de contact pot fi gasite pe site-ul www.smesgolifesciences.org.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.