Fondul Proprietatea si-a comandat clip publicitar fara licitatie si cu clauze tinute la secret, desi este obligat sa respecte legea achizitiilor publice

Toate contractele de achizitie atribuite de Fondul Proprietatea trebuie sa respecte prevederile legale referitoare la achizitiile publice, se stipuleaza in Hotarirea 1481/2005, care sta la baza activitatii Fondului. "Contractele de achizitie care vor fi atribuite de Fondul Proprietatea si a caror finantare este asigurata de la bugetul de stat se supun prevederilor legale privind achizitiile publice", se spune in lege.

In urma scandalului privitor la acordarea de publicitate din bani publici pe criterii politice, guvernul Tariceanu a completat anul trecut legislatia in domeniu. Noile prevederi obliga la publicarea unor anunturi de licitatii publice pentru orice contract media cu o valoare mai mare de 2.000 de euro. In pofida acestor prevederi, presedintele Fondului, Alexandru Paunescu, refuza sa spuna care este valoarea clipului pu-blicitar difuzat la tele-viziuni, precum si suma cheltuita cu acest scop.

Paunescu, mai cu coarne

Atribuirea contractului de realizare si difuzare a spotului publicitar s-a facut dupa ce conducerea Fondului a purtat discutii cu sase-sapte agentii de publicitate, ulterior fiind aleasa una cistigatoare, ne-a declarat Alexandru Paunescu.

"Avem un concurs de oferte, am dat in bransa sfoara in tara despre ce e vorba si am primit oferte de pret. Noi vrem sa cheltuim banii nostri, si nu pe cei ai cetatenilor, vrem sa fie un clip bun si de aceea le-am spus asta vrem, asta cautam", explica presedintele Fondului.

Alexandru Paunescu mai spune ca Fondul a primit o "hirtie speciala" din partea lui Alexandru Cojocaru, actual presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice (ANRMAP), prin care i se confirma ca nu este institutie publica si, ca urmare, nu trebuie sa respecte prevederile referitoare la transparenta achizitiilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.