"Aceasta evolutie a fost determinata in principal de majorarea nivelului mediu al primelor de asigurare pentru autovehiculele apartinand persoanelor juridice, evolutia numarului de polite inregistrand pe total o crestere cu doar 7,60% fata de anul 2004", se arata in raportul CSA.

Primele brute incasate pentru asigurarile obligatorii RCA incheiate pentru autovehiculele apartinand persoanelor fizice au fost in valoare de 375,75 de milioane de lei noi, aferente unui numar de 3.586.886 polite; Primele brute incasate pentru asigurarile obligatorii RCA incheiate pentru autovehiculele apartinand persoanelor juridice au fost in valoare de 386,10 milioane de lei noi, pentru 1.228.707 polite.

"In exercitiul financiar 2005, au practicat asigurari obligatorii RCA urmatoarele societati: ABC ASIGURaRI S.A., AGRAS - Grupul Wiener Stadtische S.A., ALLIANZ -tIRIAC ASIGURaRI S.A., ARDAF S.A., ASIBAN S.A., ASIROM S.A., ASITRANS S.A., ASTRA S.A., BCR ASIGURaRI S.A., BT ASIGURaRI TRANSILVANIA S.A., CARPATICA ASIG S.A., CECCAR - ROMAS S.A., GENERALI ASIGURaRI S.A., INTERAMERICAN ROMaNIA INSURANCE COMPANY S.A., OMNIASIG S.A., OMNIASIG AGI S.A., OMNIASIG ASIRAG S.A. si UNITA S.A.", se spune in raportul CSA.

Clasamentul veniturilor obtinute din comercializarea politei de asigurare de raspundere civila auto (RCA) este dominat de Asirom, cu prime brute subscrise, la aceasta categorie, de 204,65 milioane de lei noi, urmata de Ardaf (105,25 milioane de lei noi) si Omniasig (79,87 milioane de lei noi).