Deutsche Bank si Unicredit si-au prezentat oficial interesul pentru privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR), la o intalnire cu presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Gabriel Zbarcea, se arata intr-un comunicat lal AVAS. Presedintele Zbarcea s-a intalnit, la sfarsitul saptamanii trecute, cu Radu Zaciu, seful reprezentantei Deutsche Bank in Romania, si cu Rasvan Radu, presedinte al Unicredit Romania, banca membra a Unicredito Italiano Group. "In cadrul intrevederii, cei doi au exprimat interesul bancilor pe care le reprezinta pentru implicarea in finalizarea privatizarii Bancii Comerciale Romane", se mai arata in comunicatul AVAS.

Zbarcea a prezentat intentia AVAS de a finaliza privatizarea acestei banci "cat mai curand". "Finalizarea privatizarii BCR este unul din obiectivele acestui Guvern. Am inceput deja consultarile cu BERD si, saptamana viitoare, acestea vor continua cu ceilalti actionari. Ceea ce ma bucura este ca exista un interes constant, ca banci importante, cu greutate la nivel international, doresc sa se implice in privatizarea BCR", a afirmat oficialul AVAS. BCR este cea mai mare banca din Romania in functie de valoarea activelor, care au depasit sase miliarde de euro la finele anului trecut.

Statul roman detine 36,88% din actiunile bancii, dupa ce a vandut, anul trecut, un pachet de 25% plus doua actiuni catre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si International Finance Corporation, pentru 222 de milioane de dolari. Ceilalti actionari ai bancii sunt salariatii BCR, cu 8% din titluri, SIF Oltenia - 6,11%, SIF Banat-Crisana - 6%, SIF Transilvania - 6% si SIF Moldova - 6% si SIF Muntenia - 6%. Finalizarea privatizarii bancii presupune transferul unui pachet de 51% din actiuni catre un investitor strategic de renume. Statul are posibilitatea sa rascumpere actiunile vandute catre BERD si IFC pentru a reface pachetul de 51% din actiuni necesar privatizarii cu un investitor strategic.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.