Comisia Europeana a confirmat vineri ca sanctiunile impotriva Microsoft pentru incalcarea legislatiei antitrust vor fi dezbatute miercuri in cadrul unei sedinte a executivului european.

"Comisia urmeaza sa discute miercuri problemele legate de Microsoft si sa decida daca este necesara aplicarea de noi sanctiuni pentru nerespectarea deciziei din martie 2004," a declarat Jonathan Todd, purtatorul de cuvant al Uniunii Europene.

Exista posibilitatea ca executivul european sa aplice o noua amenda, iar aceasta ar putea sa se ridice pana la 2 milioane de euro pe zi, urmand a fi aplicata retroactiv incepand cu 15 decembrie 2005, au declarat anterior oficiali europeni, informeaza NewsIn.

Joi, Comisarul European pe probleme de competitie, Neelie Kroes, a declarat ca nu vede nici o alternativa la aplicarea de noi sanctiuni la adresa companiei americane. Gigantul software Microsoft trebuie sa faca fata acuzatiilor de a fi refuzat sa se conformeze deciziei Uniunii Europene din 2004, in urma careia compania a fost amendata cu 497 de milioane de euro pentru practici anticoncurentiale.

Sanctiunea financiara a fost insotita de impunerea obligatiei ca pana la data de 15 decembrie 2005 Microsoft sa faca publica o documentatie completa despre sistemul de operare Windows, oferind companiilor concurente protocoalele necesare pentru dezvoltarea de aplicatii compatibile cu Windows.

La sfarsitul saptamanii trecute reprezentantii Microsoft au facut apel la Comisia Europeana sa nu se grabeasca cu aplicarea unor noi sanctiuni si sa ofere companiei timpul necesar pentru indeplinirea obligatiilor.

�Consider ca Microsoft este angajata intr-un efort sincer si concret de indeplinire a obligatiilor impuse de Comisia Europeana printr-o decizie careia ii lipseste precizia. Am stabilit de comun acord un plan de predare a documentatiei cu sapte termene limita, din care am respectat deja sase, fiind in plin proces de elaborare a ultimului capitol�, a declarat duminica, pentru Financial Times, Brad Smith, avocat Microsoft.

�Avem 300 de specialisti care au fost retrasi din alte proiecte si care fac toate eforturile posibile pentru a finaliza la timp acest ultim capitol�, a adaugat acesta.

In luna aprilie oficialii Microsoft au stabilit impreuna cu Neil Barrett, consilierul pe probleme tehnice al Comisiei Europene, un calendar in sapte etape pentru predarea pe capitole a documentatiei cerute.Termenul a fost prelungit pana in aceasta vara dar Microsoft nu a reusit sa faca publice decat cinci din cele sapte documentatii tehnice cerute de autoritatea europeana, anuntand ca ultimul capitol va fi predat pe data de 18 iulie.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.