Teva Pharmaceuticals Ltd, cu sediul in Israel, lider mondial in domeniul productiei de medicamente generice, a decis sa deschida o subsidiara in Romania, sub numele de Teva Pharmaceuticals SRL Romania.

Apropiata integrare a Romaniei in Uniunea Europeana, potentialul de crestere si dezvoltare a pietei din aceasta regiune precum si performanta financiara a Teva in Romania reprezinta motivele care au stat la baza deciziei de a creste prezenta companiei israeliene pe aceasta piata, a declarat pentru NewsIn managerul Teva Pharmaceuticals Romania, Dana Stanciulescu.

Produsele Teva Pharmaceuticals sunt prezente pe piata romaneasca de aproape sase ani, in special in doua arii terapeutice: boli metabolice si scleroza multipla. Medicamentele Teva au fost comercializate pina in prezent prin intermediul unui distribuitor, Valmedica.

Vanzarile acestor produse au cunoscut cresteri importante, in special in ultimii doi ani, a precizat managerul Teva Romania. in 2005, valoarea vanzarilor a depasit opt milioane de dolari. Noua subsidiara Teva are ca obiectiv sa patrunda in topul primelor cinci companii farmaceutice din Romania in urmatorii cinci ani, iar pentru perioada urmatoare compania a prevazut lansarea pe piata a peste 40 de noi produse Teva.

La nivel mondial, Teva Pharmaceuticals face parte din primele 20 de companii si reprezinta, dupa achizitia recenta a companiei americane Ivax, numarul unu mondial in topul producatorilor de medicamente generice, cu o cifra de afaceri anuala de peste cinci miliarde de dolari. Circa 60% din cifra de afaceri la nivel global vine din vanzarile pe continentul nord-american, iar Europa si Israel contribuie inca 29%. Subsidiara din Romania va deveni operationala dupa 15 iulie.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.