In primele cinci luni ale acestui an, pe lista de cumparaturi a 50 de romani, pentru sezonul estival a figurat si cate o masina cabrio. Anul acesta au fost vandute cu 18 masini cabrio mai mult ca in perioada similara a lui 2005

Potrivit unei statistici a Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, primele trei locuri in vanzarile de masini cabrio sunt ocupate de marcile Mini, Renault, Nissan si Smart. Sunt patru marci, pentru ca Mini si Renault au vandut acelasi numar de masini. Marca Mini a fost aleasa in primele cinci luni ale acestui an de 11 automobilisti, mai mult cu sase, comparativ cu perioada similara din 2005.

Pretul pentru un Mini incepe de la 16.900 de euro, cu versiunea One Cabrio, si poate ajunge la 21.900 de euro, versiunea Mini Cooper S Cabrio, preturile fiind CIP. Cel mai "cuminte " motor din gama Mini este cel de 1,6 litri, cu patru cilindri, care dezvolta 90 de cai putere. Puterea maxima este atinsa in momentul in care motorul are 5.500 de rotatii pe minut. Cea mai puternica motorizare se gaseste pe versiunea Cooper S Cabrio, care are un propulsor cu o cilindree de 1.600 de centimetri cubi, forta dezvoltata fiind 170 de cai putere.

Versiunea din urma, cea mai puternica, atinge suta de kilometri la ora in 7,4 secunde. Soferul va parcurge 100 de kilometri in oras cu 11,8 litri de combustibil, in timp ce in afara orasului masina va avea nevoie de 7,1 litri de combustibil pentru parcurgerea a 100 de kilometri de drum. Mini a fost prevazut din fabrica cu bare antirasturnare, ABS, airbag-uri pentru sofer si pasagerul din dreapta, indicator de uzura a placutelor de frana, jante din aliaj etc. Constructorul a dispus o serie intreaga de dotari optionale, dintre care amintim: computer de bord, cu afisare a nivelului de benzina si ulei, temperatura radiatorului si presiunea uleiului, faruri cu xenon, cauciucuri de 17 inch cu sistem Runflat, volan de lemn cu posibilitatea controlului sistemului audio si multe altele.

Doi pentru locul I

Pe aceasi treapta cu Mini, Renault a reusit sa vanda, in primele cinci luni, 11 unitati din modelul Megane Coupe Cabriolet. Pretul pentru cabrioleta de la Renault incepe de la 18.169 de euro si poate ajunge la 21.532 de euro, CIP. Modelul decapotabil al marcii franceze are patru versiuni. Cea mai ieftina este Confort Autentique si beneficiaza de o motorizare de 1,6 litri, care este capabila sa poarte automobilistul cu puterea a 115 cai.

La polul opus se gaseste versiunea Confort Dynamique. Propulsorul are o cilindree de 1.900 de centimetri cubi si dezvolta 120 de cai putere. Dintre dotarile standard ale modelului Megane Cabriolet amintim: acoperisul din sticla, mobil, cu actionare electrica si cu element de escamotare, ABS cu repartitor electronic de franare, airbag-uri frontale adaptabile pentru sofer si pasager, arcade fixe de siguranta, aer conditionat, filtru habitaclu, computer de bord cu sase functii si multe altele.

Micra C+C - masina de doamne

Pe locul locul doi, in top trei, realizat de ziarul "Curentul" figureaza marca Nissan, care a reusit sa faca opt automobilisti sa devina proprietari de cabrio. Modelul Micra C+C are ca targhet in vanzari doamnele. Modelul este disponibil cu doua motorizari pe benzina, de 1,2 litri, cu 80 de cai putere, si de 1,4 litri, tot cu atatia cai putere. Pretul pentru Micra, care are in dotare ca si modelul de la Renault, acoperis din sticla, variaza intre 10.590 de euro si 11.630 de euro, CIP. Printre dotarile modelului cabrio de la Nissan se numara: aer conditionat, ABS + EBD + brake assist, inchidere centralizata cu telecomanda, oglinzi actionate electric, in culoarea caroseriei, scaun sofer reglabil lombar etc.

Masina putin costisitoare

Pe locul trei in topul nostru se gaseste marca Smart. Modelul cabrio Fortwo este disponibil in patru variante: Pure, Pulse, Passion si Brabus. Masinile sunt dotate cu motoare diesel si pe benzina. Media consumului, in oras si in afara lui, este de 3,4 litri la 100 de kilometri. Pretul de pornire pentru Smart Fortwo este de 10.730 de euro, cu varianta pe benzina. Modelul care are in dotare motor diesel costa 11.450 de euro, CIP. Acestea sunt probabil motivele pentru care sase romani au ales sa parcheze in garajul casei cate un model Fortwo. "Indiferent daca e soare sau ploua, vei fi intotdeauna binedispus, si asta datorita faptului ca te afli la volanul celei mai putin costisitoare masini decapotabile de pe piata, cu un consum de sub 4 litri de combustibil la 100 de kilometri parcursi", arata importatorul marcii in Romania, Tiriac Auto.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.