In ciuda rivalitatii dintre cei doi producatori mondiali de bauturi racoritoare, Pepsi a dat dovada de fair-play refuzand sa cumpere retetele Coca-Cola

Autoritatile americane au formulat acuzatii impotriva a trei persoane pentru un presupus furt al secretelor Coca Cola, inclusiv o mostra a unei bauturi noi - pe care au incercat sa le vanda principalului rival, Pepsi, informeaza Rompres. Cele trei persoane, dintre care una lucra la compania Coca Cola, au fost acuzate de frauda, furt si vanzare de secrete comerciale.

Coca Cola, principalul vanzator de bauturi gazoase din lume a fost alertata chiar de Pepsi, care i-a transmis o scrisoare presupusa a fi scrisa de un important angajat al companiei, care promitea ''informatii foarte detaliate si confidentiale'' in schimbul unui milion si jumatate de dolari.
'
'Noi am facut ceea ce ar fi facut orice companie responsabila. Concurenta poate fi feroce, dar trebuie sa fie curata'', a afirmat purtatorul de cuvant al companiei Pepsi, Dave DeCecco.

In urma informatiei furnizate de Pepsi, Coca Cola a anuntat Biroul Federal de Investigatii (FBI), care a demarat o operatiune sub acoperire. Neville Isdell, seful executiv al companiei, si-a exprimat ''aprecierea sincera'' fata de gestul rivalului sau.
'
'Desi aceasta violare a increderii noastre este greu de acceptat, evidentiaza responsabilitatea pe care o avem toti pentru a proteja secretele noastre comerciale'', a spus acesta angajatilor sai. La randul sau, purtatorul de cuvant al Coca Cola, Ben Deutsch, a precizat ca faimoasa si ultra-secreta formula a principalului sau produs este in siguranta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.