Numarul de adrese de internet cu extensia ".eu" a depasit doua milioane, a anuntat Eurid, organizatia care administreaza noua extensie pana in 2010

INTERNET - "Cand am lansat domeniul ".eu" pentru marele public, in aprilie 2006, stiam ca acest domeniu va fi unul popular. Cu toate acestea, am fost impresionati de evolutia cifrelor", a declarat directorul general Eurid, Marc Van Wesemael, citat de publicatia electronica Smart Financial.

Adresele "europene" au fost cautate cel mai mult in Germania (631.000), Marea Britanie (374.000), Olanda (237.000), Italia (117.000) si Franta (110.000).

In prezent, domeniul ".eu" ocupa locul al saptelea in lume si pozitia a treilea la nivel european, dupa ".uk" pentru Marea Britanie si ".de" pentru Germania. Cea mai populara extensie, care la ora actuala numara 50 de milioane de adrese de internet, este ".com".

Cum iti faci adresa cu .eu

PROCEDURA Potrivit Smart Financial, pentru a obtine o extensie ".eu" nu este nevoie de cetatenia unei tari din UE, ci numai de o adresa postala de pe teritoriul Uniunii. Doritorii trebuie sa se adreseze unuia dintre cele o mie de birouri de inregistrare acreditate in lume si sa plateasca intre 12 si 100 de euro pe an. Inregistrarea este asadar posibila si prin companii din Romania.


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.