Dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana va creste cererea de manageri, ca urmare a intrarii de noi companii pe piata autohtona si a transferului in alte tari din comunitate a unei parti din directorii existenti, afirma reprezentantii companiilor de resurse umane, potrivit Mediafax. "Pe piata vor intra noi investitori, care vor cauta specialisti foarte bine pregatiti si experimentati, iar o parte din forta de munca existenta in Romania va migra catre Europa de Vest, ceea ce va crea pe termen scurt un dezechilibru intre cerere si oferta", a declarat Cerasela Muller, country manager la compania de resurse umane Neumann International.

Piata muncii din Romania este caracterizata de un dinamism accentuat, care se manifesta in special prin cresterea nivelului cererii pentru candidati cu experienta relevanta in pozitii manageriale, apreciaza Madalina Uceanu, director executiv la AIMS Romania. Cererea pentru posturile manageriale sau cu o componenta tehnica ridicata se va mentine ridicata, pe fondul dezvoltarii activitatii economice, sustinuta de cresterea considerabila a investitiilor straine directe. O parte din necesarul de manageri este acoperit prin migrarea personalului cu experienta dintr-o industrie in alta, principalul exportator de forta de munca fiind sectorul bunurilor de larg consum, care a dezvoltat deja cateva generatii de manageri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.