Investitia este estimata la 60-70 milioane euro si se va derula in parteneriat cu doua companii din Elvetia si Anglia

Fostul director si presedinte al Consiliului de Administratie al Rompetrol Petrochemicals, Florin Andrei, intentioneaza sa infiinteze, in septembrie, doua firme pe piata locala a produselor chimice. Investitia este estimata la 60-70 milioane euro si se va derula in parteneriat cu doua companii din Elvetia si Anglia care desfasoara activitati in domeniul produselor chimice, respectiv al producerii de utilaje necesare reciclarii maselor plastice. Noile companii vor activa in domeniul comertului cu produse chimice si reciclarea maselor plastice, a declarat, ieri, Florin Andrei pentru agentia Mediafax.

El a demisionat de la conducerea Rompetrol Petrochemicals si a fost inlocuit la inceputul lunii iunie de Dumitru Niculi, care a ocupat, in perioada 1998-2006, functia de director de productie al companiei. Andrei a aratat ca a parasit grupul Rompetrol din dorinta de a lansa o afacere proprie.

In acelasi timp, fostul director al Rompetrol nu a exclus posibilitatea ca cele doua companii sa aiba si activitati de productie de materii chimice. Sumele necesare infiintarii noilor firme vor proveni din credite contractate de la doua sau trei institutii bancare din strainatate si una din Romania, a mai spus Andrei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.